De Kast van Mormon: mormoonse podcast

PIN
De Kast van Mormon: mormoonse podcastSamen met één van mijn beste maten Kevin ben ik enkele weken geleden begonnen aan een nieuw zendingsproject, met name een mormoonse podcast maken. Voor wie een podcast niet kent: het is een soort van radio-uitzending via het internet die je kan beluisteren wanneer je maar wil (“on demand” dus).
 
De uitzendingen gaan telkens over bepaalde nieuwtjes uit de mormoonse gemeenschap of waar mormonen bij betrokken zijn, maar we gaan ook in op vragen van niet-leden en brengen specifiek duiding voor mensen die onze kerk of de mormonen nog niet kennen.
 
 
Ons doel is niet om mensen te bekeren, maar wel om meer eerlijke informatie over onze kerk kenbaar te maken. Om een vraagbaak te zijn voor wie vragen heeft over mormonisme. Maar vooral om foute informatie tegen te gaan. Ik ken weinig kerken die zoveel tegenstand opwekken als onze kerk. 
 
Als je online iets googlet over De Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen, dan kom je vaker foute informatie van onze tegenstanders tegen, dan eerlijke en correcte informatie. Ook over moeilijke onderwerpen. Wie weet doen we ooit zelfs interviews met mensen die onze kerk minder genegen zijn.
 
En aangezien mensen tegenwoordig liever minder lezen en we te weinig visuele informatie hebben om er telkens youtube video’s van te maken, leek ons een podcast de aangewezen manier.
 
We hebben op het moment dat ik deze blog schrijf reeds drie afleveringen online. De laatste is een heel leuke met oa een interview met onze zendingspresident en zijn vrouw. Voordien hadden we het oa over de vragen “Vormen de mormonen een sekte?” en “hoeveel vrouwen hebben de mormonen?”.
 
PodcastJe kan de uitzendingen online beluisteren via onze website. Er staat ook een link naar diverse apps waarmee je podcasts kan beluisteren op je smartphone of tablet. Het voordeel om een app te gebruiken, is dat je automatisch op de hoogte gebracht wordt als er een nieuwe episode is. Maar voor wie liever traditioneel op de hoogte wordt gebracht, is er ook deze link om je in te schrijven voor automatische emailberichten als er een nieuwe aflevering online komt.
 
Er is ook een facebook pagina waarop je we extra nieuws brengen of achtergrondinformatie. Je kan daar op “vind ik leuk” klikken om op de hoogte te blijven.
 
We hopen hiermee zoveel mogelijk leden als niet-leden te bereiken. Dus aarzel niet om ons ook kenbaar te maken bij uw vrienden via uw sociale media of via handout kaartjes die je kan krijgen bij broeder Verdegem of mij.
 
We luisteren ook graag naar jullie vragen en suggesties. Als je goede ideeën hebt om te behandelen tijdens een uitzending of als je wil meewerken, aarzel dan niet om ons te contacteren.

Ontdek meer van GeensZins

Abonneer je om de nieuwste berichten in je inbox te ontvangen.

Ontdek meer van GeensZins

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder