MHBO (Mormoonse Hulp Bij Ongevallen)

PIN
Ik ben vandaag geschokt geweest. Ik was naar het UZ Leuven gereden om iemand te bezoeken die daar met spoed was opgenomen en ik wilde haar een zalving en zegen geven om haar te sterken. Ik was daar aangekomen buiten de normale bezoekuren, maar ik dacht “een zalving kan dringend worden als het plots misgaat, dus ik zou toch graag dat nu even doen”. Maar tot mijn ontzetting moest ik vaststellen dat dit wel kon voor een katholieke pastoor, joodse rabbijn of imam.   Bedienaars van erkende religies mogen dus wel altijd patiënten bezoeken en ondersteunen. Ik kan begrijpen dat men soms in een ziekenhuis wel eens ogen open trekt bij het horen van namen van minder gekende religies, zoals De Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen.   Omdat ik meen dat het een grondwettelijk recht is om je geloof te beleven zoals je zelf wenst, denk ik dat het geen slecht idee zou zijn om als mormoon altijd iets bij te hebben waaruit duidelijk blijkt dat je op momenten van nood steun wil krijgen aan de hand van een zalving met gewijde olie.   mormoonse hulp bij ongevallenDaarom heb ik deze namiddag eens nagedacht en een kaartje gemaakt, waarop je bv het GSMnr van je bisschop kan schrijven. Ik ga alvast zo’n kaartje Mormoonse hulp Bij Ongevallen afdrukken en bij mijn identiteitskaart bewaren. Ik kan dan enkel hopen dat men in alle ziekenhuizen niet zo kortzichtig is als in het UZ Leuven en de vraag op het kaartje respecteert.   Iedereen kan dit kaartje gebruiken: klik hier (rechtermuis – opslaan als) om het te downloaden.  

Ontdek meer van GeensZins

Abonneer je om de nieuwste berichten in je inbox te ontvangen.

Ontdek meer van GeensZins

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder