Een nieuw project: een boek over online zendingswerk

PIN
2014 blijft voor mij een bijzonder jaar. Samen met enkele andere leden van De Kerk van Jezus Christus van de Heiligen Der Laatste Dagen uit ons zendingsgebied – de Belgium/Netherlands mission – en onze zendingspresident Robinson, heb ik veel kunnen leren uit ons initiatief om actief zendingswerk te verrichten via Facebook.   We zijn er in één jaar in geslaagd om meer dan 1100 verwijzingen te creëren. De meeste zendelingen hier zeggen inmiddels dat het zendingswerk sindsdien gewijzigd is en nooit meer het zelfde zal zijn.   Inmiddels ben ik geroepen als adviseur voor het gebiedspresidium in verband met sociale media. Vorig jaar was er ook de toespraak van Elder Bednar waarin hij opriep om de aarde te overspoelen met onze boodschap. Die beide gebeurtenissen hebben me aangezet om te bidden hoe ik hier kan aan bijdragen vanuit mijn ervaringen.   Ik was dan ook niet weinig verrast toen ik de inspiratie kreeg om hier een boek over te schrijven. Ik ben nu al verschillende keren als spreker gevraagd op kerkbijeenkomsten om hierover te spreken en les te geven. Veel leden willen hier graag aan meewerken, maar weten soms niet goed hoe. Om efficiënter te werk te gaan, wil ik nu een boek schrijven. Of beter gezegd, boekje. Een heldere handleiding met tips en werkwijzen hoe je te werk kan gaan. Geen boek dat richtlijnen geeft hoe het moet zijn, wel een hulp hoe het kan zijn. Vorige week heb ik voor mezelf de minimale inhoud vastgelegd. Die kan uiteraard nog veranderen naar mate ik schrijf. Vandaag kreeg ik echter nog een ingeving. Schrijven over sociale media is één ding, maar schrijven met sociale media is een ander ding. Ik wil dus jullie hulp. Ik ga telkens als ik een stuk heb geschreven dit publiceren op mijn blog onder de rubriek “boek online zendingswerk”. Daar kunnen jullie dus de voortgang volgen, maar mij ook helpen. Van schrijffouten verbeteren, tot verbeteringen in zinsconstructies en opbouwende kritiek op de inhoud. Het is allemaal welkom. Ik ga de stukken telkens publiceren nadat ik ze zelf één keer heb nagelezen, maar dus vrij snel. Het zullen dus soms draft versions zijn, waar nog veel verbeterd kan aan worden; hopelijk dankzij jullie input.   Als dit alles klaar is, ga ik het boek publiceren. Al wie medewerking verleend heeft, zal vermeld worden in een speciaal hoofdstuk dat ik zal wijden aan de sociale media input. Dat hoodstuk zal nog iets speciaal worden, want dat zal ik zelf niet schrijven, maar wel jullie. Maar daarover later nog meer.   Nadat de Nederlandse versie gepubliceerd is, ga ik ook voor deel twee van dit project beroep doen op mijn sociaal netwerk. Dan zoek ik native Engelssprekenden, die ook Nederlands verstaan. Aan hen ga ik vragen of ze ieder een stuk van het boek in het Engels willen vertalen. Ik hoop eerlijk gezegd te kunnen rekenen op een pak teruggekeerde zendelingen.   Kortom, dit boek zal voor en van jullie zijn. Wie input heeft, mag die in de eerste plaats in de commentaren schrijven op deze blog. Je kan ze natuurlijk ook altijd mailen. Hoe dan ook ben ik jullie al vast dankbaar voor alle medewerking die er zal zijn.   Laat ons er dus aan beginnen met de voorlopige schets te geven van de inhoud. Als jullie al bepaalde zaken zien dit ontbreken, laat maar weten:
 1. voorwoord
 2. drie basisregels
 3. content maken
  1. quotes
  2. afbeeldingen
  3. video
  4. eigen inbreng
 4. facebook
  1. uitleg facebook
  2. eigen tijdslijn
  3. pagina
 5. google+
  1. uitleg google+
  2. verschil tussen jouw pagina en een pagina
  3. hoe verbinden met andere sociale media
 6. twitter
  1. uitleg twitter
  2. volgen & gevolgd worden
  3. mentions
  4. scanning
 7. blogs
  1. uitleg blogs
  2. onderwerp kiezen
  3. hoe eigen blog opzetten ahv wordpress
  4. hoe lezers aantrekken?
 8. Door jullie geschreven
  1. uitleg medewerking bloglezers
  2. ingezonden stukken over “hoe kan ik helpen met online zendingswerk?”
 9. Dankwoord
  1. vermelding van alle medewerkers via blog
  2. mijn dankwoord

Ontdek meer van GeensZins

Abonneer je om de nieuwste berichten in je inbox te ontvangen.

Ontdek meer van GeensZins

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder