Algemene conferentie en Pasen: dubbel feest voor Mormonen

PIN
Het eerste weekend van april staat altijd gemarkeerd in iedere Mormoonse agenda. Dan houden we onze algemene conferentie. Twee dagen met in totaal 5 sessies van 2 uur waarin we kunnen kijken en luisteren naar toespraken van onze profeet, apostelen en algemene autoriteiten.   Het is één van de pilaren van onze kerk dat we geen stand still kerk zijn, maar dat onze profeet en apostelen ons iedere zes maanden toespreken met boodschappen die aangepast zijn aan de tijd waarin we leven. Zo is het bijvoorbeeld geen slechte zaak dat we er in deze dagen op gewezen worden dat het internet een technologie is die zowel ten goede als ten kwade kan gebruikt worden, maar dat dit onze keuze is. Of nog eens benadrukken dat het gezin met een vader én een moeder de beste plaats is om kinderen op te voeden.   Tegelijk is het morgen Pasen. Sommige kwatongen beweren dan misschien wel dat Mormonen niet stilstaan bij Pasen, maar voor je dat gelooft nodig ik je uit om eens te kijken op de #OmdatHijLeeft website. Pasen is het moment dat Christus de Verzoening tot stand bracht. Er kan voor ons geen belangrijker moment zijn. We staan misschien minder stil bij Zijn lijden en dood dan bijvoorbeeld de katholieken, maar des te meer bij Zijn verrijzenis. Een kerk die gelooft dat hierdoor de dood overwonnen werd voor iedereen – ja, echt iedereen; wij beweren dat iedereen, gelovig of niet, zal opstaan uit de dood – kan niet om dit moment heen.   Ja, doordat dit jaar Pasen en de algemene conferentie in het zelfde weekend valt, zitten we niet in een kerkgebouw samen, maar zijn we nog meer uren bezig met ons geloof dan op een andere zondag. Maar het één sluit het ander niet uit en ik ben er zeker van dat morgen tijdens de toespraken behoorlijk wat aandacht zal gaan naar de Verrijzenis van onze Heer, Jezus Christus.   Ik wil dan jullie alvast mijn getuigenis geven dat ik helemaal geloof in de Verzoening. Jezus is voor ons gestorven en heeft onze schuld vereffend op voorwaarde dat we Zijn geboden volgen. Pasen is de herdenking van het feit dat we allemaal zullen verrijzen en eeuwig zullen leven. Dat geef ik mee in de naam van Jezus Christus.

Ontdek meer van GeensZins

Abonneer je om de nieuwste berichten in je inbox te ontvangen.

Ontdek meer van GeensZins

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder