IOS 5 beta 7: enkel voor Mobistar (APN issues)

PIN
OK, het zal me leren perse de nieuwste software releases van Apple te installeren.   Blijkbaar hebben ze hun settings aangepast. Tenzij je aangesloten bent op de official carrier, kan je niet meer aan de APN settings. Vervelend dus voor wie een unlocked versie heeft (in België dus trouwens verplicht allemaal unlocked) en dan bij Proximus of Base zit met een kaart waar de APN settings niet zijn op voorgeprogrammeerd.   Wie dus de update die zo lekket OVer The Air binnenkomt installeert en niet bij Mobistar zit, zal straks merken dat hij onderweg wel 3G connectie heeft, maar toch geen internetverbinding. Waarom? Omdat je de APN settings niet kan vinden: Er is echter een workaround, maar die is niet simpel en er is 1 voorwaarde: je hebt een werkende Mobistar SIM nodig.   Gelukkig heb ik er één, ’t is te zeggen, ik heb een microsim van Mobistar in mijn iPad steken. Maar met de nodige plakband en gepruts krijg je die op de juiste plaats in je iPhone.   Dan doe je het volgende:
  1. ga naar settings, general, network.
  2. daar vind je dan wel de mobile data network settings.
  3. open die en BLIJF in dat venster
  4. verwijder de mobistar SIM en steek je Proximus/Base/mobilevikings/… SIM terug in. Unlock wanneer nodig.
  5. vul de juiste APN settings in (voor Proximus dat internet.proximus.be, voor de rest die vind je hier wel). Wie MMS wil gebruiken, best ook in deze stap aanpassen.
  6. Keer terug uit je settings en het zou moeten werken.
Let op, 1 keer uit het menu, kan je niet terugkeren zonder je Mobistar SIM.   Is dit een Apple manier om de officiële carriers te bevoordelen en de unlocked versions te benadelen? Het is in ieder geval in die laden waar het normaal is unlocked toestellen te verkopen, een dikke merde en ik hoop dat beta 8 het probleem terug zal verhelpen. [update]: zie bij de opmerkingen

Ontdek meer van GeensZins

Abonneer je om de nieuwste berichten in je inbox te ontvangen.

Ontdek meer van GeensZins

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder