Telenet unlimited is minder dan vroeger

PIN
Telenet heeft sinds een paar maanden unlimited verkeer, zij het wel enkel op hun duurste producten zoals Turbo XL en hun Fibernet abonnementen. Ik heb al lang een Turbo XL abonnement. Met een paar surfende huisgenoten die vooral online video bekijken en zelf regelmatig van thuis werkend, heb ik al heel lang een verbruikspatroon dat schommelt tussen 40 en 80 GB per maand. Dus was de XL met zijn 100GB inbegrepennin een Shake pakket voor mij ideaal. Ik was dus geen vragende partij voor die unlimited. Ik wil zelfs het oude systeem terug. Want vandaag kreeg ik weer eens een waarschuwing dat ik volgens de fair uwe Policy te veel verbruikte. De browser ging constant naar een pagina die me 10 GB extra wilde verkopen (extra op unlimited?). Nu hou ik op mijn router uitgebreide statistieken bij en ik ben direct gaan kijken. In totaal deze maand al circa 60GB verbruikt, minder dus dan de 100 die vroeger inbegrepen was. Ik heb enkel de afgelopen twee dagen meer verstuurd dan ontvangen, omwille van een backup. Dus als minister Q denkt dat hij de sector tot een grote toegift heeft gedwongen, laat me dan niet lachen. Zoals altijd hebben de duopolisten niks te vrezen en knijpen ze de markt de strot toe. Ik vraag me af of er nog veel mensen zijn die zo bedot worden. Misschien moet ik downgraden naar een abonnement met 80GB inbegrepen: goedkoper en toch meer krijgen…

Ontdek meer van GeensZins

Abonneer je om de nieuwste berichten in je inbox te ontvangen.

Ontdek meer van GeensZins

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder