Presidents Summit in Kopenhagen

PIN
Sinds dit jaar ben ik lid bij het Presidents Institute. We komen regelmatig samen met andere CEO’s en bedrijfsleiders om ideeën uit te wisselen, tips te geven en mekaar te helpen in ons netwerk.   Deze week was ik dan ook aanwezig op hun grootste jaarlijkse bijeenkomst in Kopenhagen. Met meer dan 1600 CEO’s van diverse landen konden we luisteren naar inspirerende sprekers. Ik som er enkele op met een paar punten die me bijgebleven zijn:
  • Margrethe Vestager, EU-commissaris competitie: ze zet haar jacht op Google duidelijk verder en zal bedrijven altijd beoordelen op hun daden en acties die tegen voordelen voor de burger gericht zijn. Deze commissaris is dus duidelijk pro-consument en contra verborgen agenda’s van grote bedrijven.
  • Matt Brittin, EMEA president Google: grappig dat die als volgende spreker kwam. Zijn boodschap was dat Google maar één drijfveer heeft: innovatie. Zonder innovatie kunnen ze morgen verdwenen zijn. Yeah, right.
  • Sir Tim Clark, president van Emirates Airlines: jaja, mooi verkoopspraatje en mooie geschiedenis, maar weinig inzicht gegeven in hoe ze er in slaagden zo verschillend te zijn van anderen.
  • decisive leadershipLim Hwee Hua, ex-minister van Singapore: boeiend om te zien hoe een overheid alles op alles zet op economie te ondersteunen. Zeer ontwijkend echter als het ging over nogal sterke regulatie voor de burgers. De slide over decisive leadership wil ik wel eens doorsturen naar onze regeringen.
  • ASIMO: leuk om deze robot eens bezig te zien. Versie drie is het inmiddels al en deze kan rennen en springen. Robotics staat ver en nergens tegelijk.
  • Philip Ross, VP Honda Motors: verkoopspraatje. De vraag die ik heb na zijn toespraak: fijn dat Honda fuel cell cars gaat leveren, maar wie gaat voor de tankstations zorgen?
  • Gary Vaynerchuk, Vaynermedia: the next used to be guru van social media. Hoort vooral zichzelf graag praten. Beweert dat je niet emotioneel mag zijn in zakendoen.
  • Bill McDermott, CEO SAP: vertelt zijn levensverhaal. Zijn les? Dat je zaken moet doen met passie. Ze hadden beter hem eens een debat met Gary laten voeren.
Boeiende sprekers maar het meest boeiende: de 36 Belgen die daar aanwezig waren, de ervaringen die we uitgewisseld hebben en de verhalen die we verteld en gehoord hebben. Er is niks boeiender dan van je peers te leren en hen te helpen. Ik ben blij dat ik gegaan ben en schrijf me zeker al voor volgend jaar in.    

Ontdek meer van GeensZins

Abonneer je om de nieuwste berichten in je inbox te ontvangen.

Ontdek meer van GeensZins

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder