Dag van de ondernemer kan me gestolen worden

PIN
Yihaa! Het is vandaag mijn dag, onze dag voor al wie ondernemer is. Laat het feest zijn. Laat al onze werknemers vandaag eens op straat komen om hun dankbaarheid te tonen voor het feit dat ze dankzij ons een boterham verdienen.   Hoeveel mensen zouden er op straat komen moesten we die oproep serieus nemen? Zouden het er honderdduizend zijn? Of een veelvoud daarvan? Of nemen de mensen dat gewoon for granted en komen ze enkel op straat als ze te klagen hebben?   Ook de ondernemers zal je vandaag niet op straat zien, laat staan feest vieren. Ik was me er zelfs amper bewust van dat het vandaag mijn feestdag was. Want wat doet een ondernemer nu eigenlijk op de dag van de ondernemer? Gewoon ondernemen. Rondrijden, bellen en vergaderen: allemaal om het evenwicht in kwaliteit tussen leveranciers, werknemers en klanten te vinden en te bewaken.   Het is fijn dat er zo’n dag is, dankjewel daarvoor, maar hij gaat te geruisloos voorbij. Buiten wat persberichten van unizo en voka, gebeurt er niks speciaal. Bourgeois zou 20.000 gepersonaliseerde dankbrieven verstuurd hebben, maar waarschijnlijk is zijn bestand niet echt volledig want ik heb vandaag nog geen collega ondernemer ontmoet die zulke brief ontvangen heeft.   Hoe kan je een ondernemer dan bedanken op zo’n dag? Als werknemer: zeg eens tegen je baas dat je blij bent dat je voor hem of haar werkt. Als klant: stuur eens een email om te bedanken voor de inzet van de ondernemer. Als leverancier: een doos lekkers als bedanking gaat er altijd in. Maar de belangrijkste tip heb ik voor de overheid: stop met ons als fraudeurs en gangsters te behandelen, knijp onze strot niet fiscaal toe en zorg voor een ondernemersvriendelijk klimaat. Als jullie dat doen, dan kan die dag van de ondernemer me gestolen worden, maar zal ik veel gelukkiger zijn met de dagelijkse appreciatie die ik op die manier krijg.   Maar wat ik wel met plezier doe, is zelf dankjewel zeggen. Dank je, beste klanten, om voor mijn bedrijf te kiezen en er in te vertrouwen dat we ons best voor u doen – ook als we eens een steek laten vallen. Dank je wel leverancier, om met ons mee te zoeken naar dat wat we nodig hebben en samen betere business te genereren voor ons allebei. Maar vooral, dank je wel beste werknemer, dat je je elke dag inzet om ons bedrijf te maken wat het is. Zonder jullie alle drie zou het niet lukken en had ik nu niks te vieren.  

Ontdek meer van GeensZins

Abonneer je om de nieuwste berichten in je inbox te ontvangen.

Ontdek meer van GeensZins

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder