Het geschenk doorgeven

PIN
De Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen zet in deze kerstperiode op verbluffende wijze allerlei online middelen in om de verheugende boodschap rond de geboorte van Christus te delen.   Zo is er de schitterende sociale media campagne #ShareTheGift of #HetGeschenkDoorgeven gestart. Via allerlei memes en vooral via een speciale kerst-website, wordt doorgegeven wat de betekenis van Kerstmis is in deze dagen. Dit wordt vooral ondersteund door een leuke youtube video: Ook op Instagram loopt de campagne, doordat leden wordt gevraagd een manier te bedenken om het Geschenk door te geven en dat op een blad neer te schrijven en dan via een selfie te delen als doel voor jezelf en voor anderen.   Ook bekende artiesten zijn mee op de kar gesprongen. Zo hebben The Piano Guys samen met David Archuleta, Peter Hollens en het Mormon Tabernacle Koor een kerstlied opgenomen. In de video zijn meer dan 1000 mensen betrokken om de grootste live kerststal ooit te vormen. Ook Het Laatste Nieuws had een bericht over deze video – weliswaar zonder te vermelden dat het om een Mormoons initiatief ging. Je kan het liedje trouwens gratis downloaden via Facebook. Opvallend is ook aan het einde de uitleg waarom deze video werd opgenomen en opnieuw een link naar de #ShareTheGift campagne.   En als bekende Mormoonse zangers en muzikanten de handen in mekaar slaan, dan kan ook Alex Boyle niet achterblijven. Hij scoort met een mooi liedje en video over het feit dat een wijze man in deze moderne tijd nog steeds zoekt naar Christus. Ook hier trouwens weer op het einde een verwijzing naar de #ShareTheGift campagne.   Ook op facebook hebben we hier in de lage landen niet stilgezeten. We hebben momenteel een campagne lopen waarbij je een gratis DVD over Kerst kan aanvragen. Deze campagne loopt nog tot en met Kerstmis, dus als je graag een mooi kerstverhaal zou brengen op kerstavond, dan is het nu de kans om deze DVD aan te vragen.   Mormonen zijn dus duidelijk niet wereldvreemd. We omarmen de moderne technologie en zetten die in voor het goede. Internet wordt vaak slecht belicht omdat er zoveel kwaads mee verspreid wordt, maar het kan ook ten goede gebruikt worden. En dat is de uitdaging van deze campagne: u kan het internet overspoelen met positieve boodschappen. Doet u mee?  

Ontdek meer van GeensZins

Abonneer je om de nieuwste berichten in je inbox te ontvangen.

Ontdek meer van GeensZins

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder