HP Colorjet 2605dtn in kleur laten printen onder windows 7

PIN
Een tijdje geleden had ik om van vista af te zijn op Laurens’ PC Windows 7 geïnstalleerd. We gebruiken thuis een HP printer Colorjet 2605dtn: een kleurenprinter. Maar voor Windows 7 is er geen specifieke printer driver te vinden, enkel een universele printerdriver. En die gaf het probleem dat er van op die computer enkel in zwart/wit werd geprint. Dit heeft me even moeite gekost omdat zelfs op de support pagina’s en -forum van HP er weinig over te vinden is, behalve een enkeling die hetzelfde probleem had maar geen antwoord kreeg. Uiteindelijk heb ik de oplossing gevonden.
  1. Installeer de nieuwste versie van de PCL6 printer driver voor windows 7
  2. Volg alle normale stappen in de installatie.
  3. Open vervolgens de printereigenschappen (device properties)
  4. Bij de Apparaatinstellingen (device settings) ga je op zoek naar het Apparaattype (device type) en wijzig je de Automatische detectie (automatic detection) in “Kleur” (color).
Voila, dat is het. Blijkbaar loopt er iets mis in de communicatie tussen printer en Windows 7 waardoor de printerdriver denkt dat het een zwart/wit printer is. Nu kan je bij de voorkeursinstellingen voor de zekerheid nog nakijken of de printer ingesteld staat om in kleur te printen.

Ontdek meer van GeensZins

Abonneer je om de nieuwste berichten in je inbox te ontvangen.

Ontdek meer van GeensZins

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder