Help files melden

PIN
Vanmorgen was het weer eens zo ver. Op de N49 aan de werken in Moerbeke: 5 km file. En niks op de radio. Tegelijk was het op radio1 bij Peeters en Pichal over de verkeersredactie en waarom sommige zaken niet gemeld worden. Blijkbaar hebben zij soms gewoon een gebrek aan informatie. In Vlaanderen worden bij wegenwerken de tellussen uit het wegdek weggehaald en wegens de kosten niet opnieuw aangelegd (foei Vlaanderen). Gevolg: geen doorstromingsinformatie. Voor de rest moet men zich beroepen op wat de chauffeurs zelf melden. Ik heb vanmorgen dan ook ontdekt dat Touring Mobilis (een prive initiatief) blijkbaar meer informatie voor handen heeft. Als iPhone gebruiker heb ik nu zelfs de Touring Mobilis iPhone app geïnstalleerd. Die gaf de file wel aan. Maar Touring Mobilis leeft van de info van de automobilisten zelf en ik vermoed dat er een zekere vermoeidheid is opgetreden. Vroeger belde ik zelf nog wel eens, maar nu… Zeker met te verwachten files. Dan denk ik al wel eens “ja, dit zullen ze toch wel weten”… Vanmorgen heb ik dus een wijze les gehad. Ik SMSde mijn beklag naar Peeters en Pichal en iets later werd op de radio door de dame van de verkeersredactie gezegd “tja, die N49 is één groot zwart gat in onze info: geen enkele tellus of camera”… Dus voortaan bellen. Daarom deze oproep: meld het even als je in de file staat. Je helpt er anderen mee die een volgende keer jou weer helpen. Dus bij deze hét telefoonnummer dat je best opslaat in je GSM: 02/286.30.40.  Of download het als Touring Mobilis vCard.

Ontdek meer van GeensZins

Abonneer je om de nieuwste berichten in je inbox te ontvangen.

Ontdek meer van GeensZins

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder