Nu is de beste tijd

PIN
Nu is de beste tijd om te beginnen aan de ontwikkeling van de persoon die we uiteindelijk willen zijn. Het is een mooie uitspraak van President Uchtdorf die ik vandaag in een meme heb gegooid: Nu is de beste tijd om te beginnen aan de ontwikkeling van de persoon die we uiteindelijk willen zijn Deze uitspraak komt uit een boodschap uit 2014. In deze boodschap leert president Uchtdorf ons dat we niet perfect hoeven te zijn of dit moeten zijn in één stap. Iedere stap in de goede richting, is een goede stap. En we moeten weten dat we op die reis ook tegenslag zullen hebben.   Ik kan er van meespreken dat tegenslag soms echt ontmoedigend kan werken. Dat je denkt dat je eerst een volledig overzicht moet hebben over de gehele oplossing zodat je die in één keer kan uitwerken. Maar niks is minder waar, zo heb ik nu (opnieuw) geleerd. Laat je niet verlammen door onzekerheid. Soms wordt de volgende stap pas duidelijk na de vorige stap.   Met al die onzekerheid is het niet altijd makkelijk om stappen te ondernemen. Angst om de foute richting te kiezen, kan ook heel verlammend zijn. Schrik voor de tegenslag die je nog zal tegenkomen, kan je beletten verder te gaan. Maar op zulk moment helpt mijn geloof in Christus me, dat Hij me zal helpen als ik het nodig heb.   Vanuit die wetenschap is de beste moment om verder aan jezelf te werken, om je weg des levens te gaan, gewoon nu. Niet morgen, niet volgende week, maar nu. Iedere dag die je laat liggen, is voorbij en komt niet meer terug.   Moet je niet af en toe tijd nemen om om te kijken en te reflecteren? Tuurlijk, ik beweer ook het tegendeel niet. Maar blijft niet te lang hangen; leer uit de geschiedenis maar vermijdt de toekomst niet. Die komt er toch, of je dat nu wil of niet.    

Ontdek meer van GeensZins

Abonneer je om de nieuwste berichten in je inbox te ontvangen.

Ontdek meer van GeensZins

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder