Bidden voor België

PIN
Terreur op Brussels AirportDe dag is op 22 maart plots een zwarte dag geworden. Plots in het zo akelig dichtbij: terreur in Zaventem en Brussel. Meer dan 30 doden en 200 gewonden. Akelige beelden, die je de ganse dag blijven achtervolgen.   De gevoelens die ik vandaag voelde zijn een mix. Er wordt constant gezegd “we mogen niet bang zijn”, maar mag ik misschien een lans breken voor het feit dat we wel bang zijn, maar het misschien niet willen toegeven? Hoe kan je voor dit terrorisme niet bang zijn?   We mogen ons echter niet laten verlammen. Dat is totaal iets anders. Maar ik ben wel bang. Bang om zelf slachtoffer te worden en mijn gezin in de steek te moeten laten. Bang dat er iets met mijn kinderen zouden moeten gebeuren. Bang dat ik niet het juiste antwoord heb als mijn kinderen zeggen dat ze nu bang zijn.   Is er een antwoord op terreur? Kunnen we deze oorlog winnen? Als Mormoon ben ik enerzijds hoopvol gestemd, maar anderzijds ook fatalistisch. Hoopvol omdat ik weet dat er ook gebeurt, er altijd de wederopstanding is. Dat we, indien we op Christus vertrouwen, het in het oneindige allemaal wel goed komt. Maar ook fatalistisch omdat ik weet dat wanneer we de laatste dagen ingaan, dit nog maar een voorproefje is van alle ellende die op de wereld zal losgelaten worden.   Ik heb vandaag ook kritiek gekregen omdat ik als één van de eersten op Twitter #PrayForBrussels heb gebruikt. Gebed en religie worden nu opnieuw uitgespuwd, net zoals na Parijs. En ik begrijp dat. De reactie “waarom laat God dit gebeuren?” is een terechte vraag die je maar kan beantwoorden als je het Heilsplan begrijpt en aanvaardt dat God zich strikt houdt aan onze keuzevrijheid.   Maar ik heb vandaag wel veel gebeden. Gebeden met tranen in de ogen voor de doden, dat ze nu rust en vrede mogen vinden in de geestenwereld. Gebeden voor de vele gewonden en de artsen en verplegers die hen nu moeten verzorgen. Gebeden voor de families van de slachtoffers. En ja, ook gebeden dat we gespaard mogen blijven van nog meer terreur. Gebeden dat mijn gezin veilig zou zijn. Gebeden dat vrienden die vandaag in Brussel waren, veilig zouden zijn.   Dat is alleszins mijn antwoord op de terreur. Gebed om mijn pijn neer te leggen bij Hemelse Vader, om op Hem te vertrouwen. Een gebed om moed te hebben door te gaan met leven en antwoorden te vinden om mijn gezin weer vertrouwen te geven. Een gebed om anderen te laten voelen dat religie niet slecht is, maar wordt misbruikt door slechte mensen.   Mag ik jullie oproepen mij te vergezellen in dit gebed? Hoe moeilijk het nu ook mag lijken…    

Ontdek meer van GeensZins

Abonneer je om de nieuwste berichten in je inbox te ontvangen.

Ontdek meer van GeensZins

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder