Deurhangers en kerstkaarten

PIN
Het was vandaag een hartelijk weerzien met de broeders en zusters uit de gemeente Gent. Na zo twee weken weg geweest te zijn, is het fijn om te luisteren wat er al die tijd gebeurd is.   Tijdens de getuigenis vandaag gaven twee broeders hun dank en getuigenis over hoe ze aan de slag zijn gegaan met het materiaal dat ik voor kerst had klaargestoomd. Ik had namelijk op basis van de kerstcampagne van De Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen twee ontwerpen gemaakt: een kerstkaart en een deurhanger.   Kerstmis 2015   De kerstkaarten waren voor iedereen vrij te gebruiken naar familie en vrienden. Een broeder getuigde hoe hij in zijn ganse buurt voor alle buren een kaartje had geschreven en dat was gaan bussen en dat hij en zijn vrouw nog nooit zoveel kaartjes hadden teruggekregen. Dus het was zeker een zegen niet alleen voor wie een kaartje gaf, maar ook voor wie een kaartje kreeg.   Van wat ik hoorde hebben heel wat leden de kaarten gebruikt om te versturen. Hopelijk heeft dat ook heel wat mensen eens uitgenodigd om naar de site kerstmis.mormon.org te gaan kijken.   De deurhangers bevatte een uitnodiging om meer te weten over de geboorte van onze Heiland. De telefoonnummers van onze zendelingen was er op vermeld. Eén van de gezinnen in onze gemeente hebben er meerdere gezinsavonden aan gewijd om in hun omgeving deze deurhangers aan de deuren te gaan hangen. Het resultaat was dat ze contact gelegd hebben met een buur en dat ze samen al een fijne avond hebben doorgebracht, waarbij ze hun getuigenis over het evangelie konden delen.   Ik hoor dat de deurhangers een heel leuk concept waren. Veel leden zijn begrijpelijk terughoudend om aan deuren te gaan bellen. Wij zijn geen getuigen van Jehovah en we willen helemaal niet opdringerig zijn met onze boodschap. Met deurhangers was er een leuk alternatief. Je moest niet aanbellen bij de mensen, maar je wist wel dat je een heel zichtbare boodschap overbracht. Zeker voor herhaling vatbaar.   Ik ben blij te merken dat dit materiaal zo enthousiast onthaald werd. Dit geeft goede moed om dit in de toekomst te herhalen en hopelijk uit te breiden naar de rest van het zendingsgebied.  

Ontdek meer van GeensZins

Abonneer je om de nieuwste berichten in je inbox te ontvangen.

Ontdek meer van GeensZins

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder