Dienstbetoon kan eenvoudig zijn

PIN
Vandaag organiseerde de ring Antwerpen een activiteit voor de jongemannen en jongevrouwen rond dienstbetoon.   Ik werd gevraagd een instructieles te houden over dienstbetoon. Omdat het publiek jongeren tussen 12 en 18 zijn, wilde ik hen tonen dat dienstbetoon geen ver-van-mijn-bed-show hoeft te zijn. Dienstbetoon is een stuk haalbaarder als je beseft dat dienstbetoon in eenvoudige dingen kan zitten en toch veel geluk kan voortbrengen.   De techniek liet het afweten, dus mijn presentatie had ik nog niet kunnen tonen; daarom gooi ik ze hier even online.  

Eenvoudig dienstbetoon

[slideshare id=55372062&doc=eenvoudigdienstbetoon-151121193527-lva1-app6891]   Ik hoop dat mijn boodschap goed is overgekomen. Dienstbetoon is naastenliefde en is de kern van ons christelijk bestaan. Zoek eenvoudige manieren om anderen te helpen.   Om nog één ding mee te geven waar ik het vandaag niet over had, even dit verhaal dat ik eerder las:
Enkele jaren geleden las ik een artikel van Jack McConnell, een arts die in het heuvelachtige zuidwesten van Virginia, in de Verenigde Staten, was opgegroeid in een gezin met zeven kinderen van een methodistisch predikant en een thuisblijfmoeder. Ze leefden in uiterst eenvoudige omstandigheden. Hij herinnerde zich uit zijn jeugdjaren dat zijn vader, als de hele familie voor het avondeten aan tafel zat, om de beurt aan ieder vroeg: ‘En, wat heb je vandaag voor iemand anders gedaan?’ De kinderen waren vastbesloten om elke dag een goede daad te doen zodat ze hun vader konden vertellen dat ze iemand hadden geholpen. Dr. McConnell noemt deze traditie het waardevolste erfgoed van zijn vader, want die verwachting en die woorden inspireerden hem en zijn broers en zusters ertoe om hun hele leven lang andere mensen te helpen. Toen ze opgroeiden en ouder werden, veranderde hun motivatie om diensten te verlenen in een innerlijk verlangen om andere mensen te helpen.
  Ga dus elke avond voor je op je knieën gaat jezelf eens de vraag stellen: “Wat heb ik vandaag voor een ander gedaan?”. Het zal je leven veranderen.    

Ontdek meer van GeensZins

Abonneer je om de nieuwste berichten in je inbox te ontvangen.

Ontdek meer van GeensZins

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder