Een knuffel van God

PIN
Een knuffel van Jezus ChristusIk had onlangs een ideetje voor een leuke gezinsavond. Iedereen moest een blaadje papier nemen en het antwoord opschrijven op de volgende vraag: Wat zou je aan Hemelse Vader vragen als Hij hier nu plots voor je zou staan?   De antwoorden die je dan krijgt en de gesprekken die dan volgen, zijn heel leerrijk.   Lucas bijvoorbeeld vroeg “Hou jij echt van mij?” Ik stond verwonderd van deze vraag, maar het houdt hem echt bezig. Hij wil echt zijn best doen om goed te doen en hoopt dat Jezus en Hemelse Vader hem dan echt graag zien. Ik was dan ook heel blij dat ik hem kon vertellen dat Hemelse Vader hem zeker heel graag ziet, omdat hij zo goed is voor andere mensen.   Laurens vroeg voornamelijk hulp om betere keuzes te maken. Met zijn autisme lijkt hij soms een geboren deugniet, die er liever voor kiest om de play-knop van zijn ouders in te drukken om zo onze reacties te testen. Maar hij weet het dus blijkbaar wel dat hij vaak de verkeerde dingen zegt en doet, want hij vraagt dat God hem zou helpen om betere keuzes te maken. We konden Laurens een beetje leren dat hij vaker zou moeten bidden voor die hulp en leiding. Hij heeft immers de gave van de Heilige Geest gekregen en heeft dus recht om leiding als hij daar om vraagt.   Isabel had een dubbele vraag: “Doe ik genoeg mijn best? Is dit wat u in gedachten had voor mij?” Da’s typisch mijn Belle: twijfelen aan de eigen inzet en vooral nieuwsgierig zijn naar wat er nog komen zal. Ook voor haar was het antwoord dat ze door gebed de bevestiging zou krijgen van de Heilige Geest of ze genoeg doet of toch alleszins wat Hij wil dat ze (nog) zou doen.   Ik zelf antwoordde dat ik een knuffel zou vragen. Gewoon een innige knuffel, vol tederheid tussen vader en zoon. Daar verlang ik al zo lang naar, om door een vader geknuffeld te worden en te voelen dat hij me graag ziet. Meer zou ik echt niet willen in eerste instantie. Hij zou niks moeten zeggen en mijn vragen komen op de achtergrond. Zijn vaderlijke liefde gebundeld in een knuffel, zo simpel is mijn verlangen.   Ik kan het jullie aanraden om die vraag ook eens te gebruiken bij een gezinsavond. De gesprekken die daar uit voortkomen, de gevoelens die dan naar boven komen, leren je heel veel van je gezinsleden en hun diepste verlangens.  

Ontdek meer van GeensZins

Abonneer je om de nieuwste berichten in je inbox te ontvangen.

Ontdek meer van GeensZins

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder