Chat eens met een Mormoon

PIN
Vraag het aan een MormoonIk ben momenteel actief betrokken bij een interessant project. Vanuit andere projecten heb ik vastgesteld dat er veel jonge mensen zijn die wel degelijk nog steeds zijn naar zingeving. Veel jongeren zijn nieuwsgierig naar de boodschap van Christus, maar durven dat niet openlijk zeggen. Geef toe, als je de dag vandaag zegt dat je gelovig bent, dan ben je een weirdo.   We merken uit statistieken en ervaringen van onze zendelingen dat jonge mensen vooral online op zoek willen gaan naar informatie en willen praten over de zin en onzin van geloof. Openlijk zendelingen op bezoek krijgen, vinden ze te indringend. Vaak leven jongeren nog thuis en willen ze niet dat hun ouders weten van hun zoektocht. Maar zoeken doen ze. Een laatste facebook actie leerde ons dat iets meer dan 5000 jonge mensen van minder dan 24 jaar op onze link klikte om meer informatie te krijgen.   Daarom had ik een tijd geleden het idee om meer mogelijkheden aan te bieden om online te chatten. Technologisch geen probleem, maar je hebt wel een systeem nodig dat je kan bemannen met vrijwilligers. Want ik denk dat chatten best gebeurt in je eigen taal door native speakers. Een zendeling met een accent lukt nog wel om mee te spreken, maar chatten gebeurt met het gemis aan non-verbale communicatie en dan is de taalnuance des te belangrijker.   Ik opperde dat idee aan onze gebiedspresident en zo kwam ik in contact met enkele broeders en zusters in Salt Lake City die met hetzelfde idee zaten (leve de inspiratie van de Heilige Geest) en blij waren om te merken dat hun idee ondersteund werd met cijfers.   Momenteel bouwen we dan ook een systeem uit waarbij iedereen kan chatten met een Mormoon. We moeten nog een netwerk uitbouwen van broeders en zusters om dit te bemannen, maar het systeem staat er al. Momenteel ben ik de enige Nederlandstalige die het systeem uitprobeert, maar ik heb zelf al gemerkt dat het echt helpt om mensen te bereiken die met vragen zitten.   Ik ben enorm enthousiast over dit project. We gaan dit inzetten op een manier dat iedereen kan aankloppen met vragen. Volgens mij is dit veel aangenamer dan langs deuren te gaan. We zijn er voor wie vragen heeft, maar hebben nooit de intentie om ons op te dringen.

Ontdek meer van GeensZins

Abonneer je om de nieuwste berichten in je inbox te ontvangen.

Ontdek meer van GeensZins

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder