Don’t stop

PIN
Een mens maakt veel mee in zijn leven. Mooie dingen en dingen die je liever niet meemaakt. Dagen die je liefst vergeet, dagen waarop je geconfronteerd worden met jezelf en met gebeurtenissen die onwaarschijnlijk lijken.   Gisteren was zo’n dag voor me, eentje waarvan veel mensen zeggen “wow, da’s hard”. Wat er gebeurd is, doet er niet toe. Het is voldoende om te zeggen dat wie mijn gezin pijn doet, mij pijn doet. Ik kan veel verdragen, maar als het op mijn kinderen of vrouw aankomt, kan ik een briesende leeuw zijn.   Op zo’n dagen vraag je je ook af of het nog allemaal de moeite loont om te blijven geloven. Wat je ook doet, die vraag komt plots wel eens naar boven “waarom Hemelse Vader, waarom?”. Een antwoord krijg je niet altijd (meteen).   Het is op zulke momenten dat je moet doorbijten. Zulke momenten zijn een rien ne va plus voor je geloof. Je gaat door of niet. Gisteren dacht ik meteen “neen beste tegenstander, je krijgt er mij niet onderdoor”. En vanmorgen las ik een verhaal dat me enorm aangreep.   Ashley Sargeant is een teruggekeerde zendeling. Ik ben zelf (nog) niet op zending geweest omdat ik pas enkele jaren geleden lid ben geworden van De Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen, maar ik kan me inbeelden dat de sociale druk op zendelingen die te vroeg terugkeren, enorm is. Je moet Ashley’s verhaal maar eens lezen om het te begrijpen.   Ik ben op haar verhaal terecht gekomen door de video die ik vandaag op Youtube zag: https://www.youtube.com/watch?v=ICNIJzd8jeY   Eén quote sprak me vooral aan, als steun aan alle teruggekeerde zendelingen. Als een soldaat gewond terugkeert, wordt hij geëerd voor de dienst die hij aan zijn vaderland bewees, zelfs tot bloedens toe. Het zou niet anders mogen zijn voor te vroeg teruggekeerde zendelingen.   Ik vind Ashley ongelooflijk moedig dat ze dit verhaal naar buiten brengt. Volgens mij vervult ze nu een veel grotere zending en heeft ze hiermee haar zending meer dan vervolledigd.   En voor mij is de boodschap “don’t stop” echt de boodschap die ik vandaag nodig had. Niks mag ons tegenhouden. Niks mag er voor zorgen dat we niet meer doorgaan in geloof houden. Welke twijfels er ook op ons pad komen, we moeten bewijzen uit welk hout we gesneden zijn. Of om het met een quote uit een Nederlandstalig nummer te zeggen: “We zullen doorgaan”.

Ontdek meer van GeensZins

Abonneer je om de nieuwste berichten in je inbox te ontvangen.

Ontdek meer van GeensZins

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder