Mormonen in vuur en vlam

PIN
Om wat mormonees onmiddellijk te vertalen: het priesterschap is de broeders samen van één unit, in ons geval dus alle broeders van de gemeente Gent. Als broeders onderling proberen we een goede band te creëren om op mekaar te kunnen rekenen wanneer nodig. We vergaderen iedere zondagmorgen waarbij we nagaan wie hulp nodig heeft en waar we kunnen helpen.   Een aantal keren per jaar organiseren we een activiteit. Als quorum president ben ik daar momenteel verantwoordelijk voor. Het is mijn bedoeling om de activiteiten niet alleen puur lol te maken, maar ook inhoudelijk iets mee te geven. Daarom dat we deze keer vanuit ons presidium het idee hadden om iets te doen rond brandveiligheid.   Geert Vermeulen geeft brandpreventielesBroeder Vermeulen is op zijn bedrijf opgeleid als brandverantwoordelijke en was dus de geknipte persoon om ons 2,5 uur uitleg te geven hoe een brand zich ontwikkelt, welke soorten brandblussers er zijn, hoe je moet evacueren en zorg dragen voor personen in problemen en vooral hoe we thuis moeten omgaan met preventie en actie wanneer het misloopt.   De les was top en heeft me onmiddellijk doen inzien dat ik met enkele simpele ingrepen het thuis veel veiliger kan maken. Ik heb vooral geleerd dat ik beter een iets duurdere schuimblusapparaat in huis haal in plaats van een goedkope poederblusser om te vermijden dat alle elektronica de geest geeft na een paar weken (en niet gedekt wordt door de verzekering), dat rookmelders gewoon in het midden van het plafond moeten hangen en dat ééntje zeker niet genoeg is in huis en dat een branddeken gewoon standaard moet thuishoren in de keuken.   Ik ben echt opgetogen over deze activiteit: het was leuk om samen eens ongedwongen te kunnen praten, maar tegelijk waardevolle zaken te leren. Het moet niet altijd alleen over Hemelse Vader gaan om nuttig te zijn… Bedankt broeder Vermeulen voor de degelijke voorbereiding en schitterende les.    

Ontdek meer van GeensZins

Abonneer je om de nieuwste berichten in je inbox te ontvangen.

Ontdek meer van GeensZins

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder