Durven adverteren

PIN
Een paar weken geleden was ik in London en heb ik op een avond naar de musical “The book of Mormon” gaan kijken. Voor wie daarover meer wil weten: het is een satirisch stuk van de makers van South Park.   Wat ik bijzonder vond, was dat de Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen in Engeland budget had vrijgemaakt om te adverteren in het programmaboekje. Slogans zoals “the book is always better” en “you’ve seen the show, now read the book” sierden mooie advertenties. Ik ben er van overtuigd dat er mensen zijn die na een gezellige avond en een paar schaterlachpartijen toch vragen hadden over waar wij in geloven. Goed dat ze dan onmiddellijk de weg gewezen werden naar www.mormon.org. Ik heb nog diezelfde avond tegen Isabel gezegd dat als ik missiepresident zou zijn in Engeland, ik elke avond een paar elders liet rondzwerven bij het Prince of Whales Theatre.   Blijkbaar heeft de kerk in Engeland begrepen dat er behoorlijk wat kansen te grijpen zijn mits goede advertenties. Want vandaag zag ik een reportage dat de advertentiecampagne nog verder werd uitgebreid: Ik vind dit dus schitterend. Ik ben er van overtuigd dat op die manier vele mensen een eerste keer in aanraking komen met ons geloof. Een aantal zal zelf op zoek gaan naar meer informatie, maar het zal zeker ook gewoon het werk van de zendelingen vergemakkelijken.   Ik kan dus enkel maar hopen dat we in Vlaanderen en Nederland ook budget krijgen om iets gelijkaardig te doen. En in afwachting kan ik jullie alleen maar aanraden eens een kijkje te nemen op www.mormoon.org.  

Ontdek meer van GeensZins

Abonneer je om de nieuwste berichten in je inbox te ontvangen.

Ontdek meer van GeensZins

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder