Tip voor iPhone en Outlook 2010 gebruikers

PIN
Gebruik je een iPhone én Outlook 2010 samen met een exchange of hosted groupware oplossing zoals Nucleus Universal Groupware, dan kan het zijn dat je op een gegeven moment ondervindt dat je contactenlijstje traag begint te reageren, hoewel je niet exceptioneel veel contacten hebt in je lijst. Check dan even of de optie “Automatisch contactpersonen toevoegen voor iedereen aan wie u een e-mailbericht verzendt” hebt aanstaan. Deze optie lijkt enorm handig: telkens u een email stuurt naar iemand die nog niet ijn uw adresboek zit, wordt er in de map “voorgestelde contactpersonen” een adreskaartje aangemaakt. Handig, maar irritant als je echt veel mailt. Ik moet niet van god en klein pierke het emailadres on record hebben. Voor mij is de optie “automatisch aanvullen” al voldoende. Die onthoudt ook de 1000 laatst gebruikte emailadressen. Veel logischer: mensen naar wie ik regelmatig of recent mailde, die emailadressen heb ik vaker nodig dus dat die automatisch ingevuld worden, is super. Maar al de rest? Vooral omdat ze in een aparte map zitten die synchroniseert met iPhone. Je ziet ze niet, want standaard staat je zichtbare groep op je iPhone op je map “Contactpersonen”, maar als je merkt dat zelfs manueel een nummer intypen leidt tot secondenlange dialtones, wees dan maar zeker dat je iPhone contactlijstje enorm lang is (dit kan je checken door in groepen “Alle op mijn iPhone” te selecteren). De optie “Automatisch contactpersonen…” staat standaard blijkbaar aan. Meer info waar je dit kan vinden en hoe het werkt en hoe uit te zetten vind je op de site van Microsoft.

Ontdek meer van GeensZins

Abonneer je om de nieuwste berichten in je inbox te ontvangen.

Ontdek meer van GeensZins

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder