Weekendje aan zee

PIN
Eén van mijn goede voornemens voor 2010 is om dit jaar de weekends meer terug aan het gezin te besteden. 2009 is een enorm druk jaar geweest. Zakelijk regelmatig nieuwe mensen aangenomen en veel investeringsplannen moeten opstellen. Politiek gezien een verkiezingsjaar geweest, waar ik me met meer dan 100% heb voor ingezet. Dus mijn gezin klaagde met recht en reden. En een goed voornemen moet je niet in de koelkast laten zitten, maar ik heb er meteen werk van gemaakt. Zaterdagmorgen de mobilhome uit de garage en snel inladen en dan hop, naar zee. Het was maar voor één nachtje, maar omwille van het kampeerverbod en de nog steeds bitter weinige mobilhomestaanplaatsen aan onze Vlaamse kust, maar ook omdat het koud was en ik de ganse dag, avond én nacht de kringchauffage zou nodig hebben, toch maar op een camping gaan staan. De keuze was simpel. Camping Astrid in Bredene is vlak bij de duinen en zee gelegen, dus heb ik daar voor gekozen. Eerlijk gezegd vond ik de prijs wel wat aan de hoge kant: 17,50 euro. Per slot van rekening heeft een camping weinig te doen voor een mobilhome: sanitair gebruiken we niet, dat is aan boord. Water ook, enkel wat elektriciteit en de staanplaats. Soit, aan parkeergeld ben je op sommige parkings evenveel kwijt. We hebben er van genoten, hoewel er een stevige bries stond, die wel recht uit het Noorden leek te komen. Mijn neus liep harder dan ik zelf… Maar de kindjes hebben genoten van de stevige strandwandeling. Nadien nog een lekkere wafel – de kinderen wilden een ijsje, het was blijkbaar nog niet koud genoeg. ’s Avonds nog kleine wandeling gemaakt naar de speeltuin en dan samen gezelschapsspelletjes gespeeld tot slapenstijd. Zondagmorgen was de sneeuw verdwenen, maar we hadden enkel tijd voor een luie morgen, want ’s middags werden we verwacht bij Carla (de meter van Lucas) en Filip. Lucas moest immers nog zijn nieuwjaarsbrief lezen, de laatste uit de reeks. Een supergezellig weekend dus, het zal hard zijn om morgen weer iedereen naar school en kantoor te krijgen.

Ontdek meer van GeensZins

Abonneer je om de nieuwste berichten in je inbox te ontvangen.

Ontdek meer van GeensZins

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder