Een vrolijk Kerstmis aan iedereen

PIN
Hier in Zweden valt de avond heel vroeg. Om 16u is het hier al donker, dus de kerstavond begint hier heel vroeg. Tijd om eens stil te staan bij een aantal zaken.   Kerstmis is een fijn moment om samen door te brengen met familie en vrienden. Mijn gezin kiest er regelmatig voor om deze dagen in het hoge noorden door te brengen, ver weg midden in de bossen. Een moment waarop we uitgebreide luxe en commercie ontvluchten. Niet als statement om ons daar tegen af te zetten, maar wel om ons te verplichten meer tijd te hebben voor mekaar en eens echt tot rust te komen. Voor mezelf om eens gewoon tijd te hebben in de zetel te liggen en te overpeinzen wat een jaar 2015 was en waar ik in 2016 naar toe wil.   Als Christen en Mormoon ook een mooi moment om eens stil te staan bij de religieuze betekenis van Kerstmis: de verjaardag vieren van Jezus Christus. Stil staan bij de dag dat God ons zijn Zoon gaf om ons leven te delen en echt onze beste broeder te worden. Voorbestemd om ons lijden op zich te nemen en voor ons te sterven.   Ook dit jaar heeft De Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen een mooie kerstcampagne opgezet. Voor zolang de site nog online is, raad ik u aan om vandaag of morgen eens wat tijd te spenderen aan de boodschappen die u kan vinden op kerstmis.mormon.org.   De Heiland Is Geboren   Ik wil jullie allemaal mijn beste kerstwensen overmaken. Mijn gebed vanavond is er voor jullie allemaal, traditioneel voor alle mensen van goede wil, dat er vrede en liefde mag heersen op aarde. Dat iedereen, gelovig, niet-gelovig of anders-gelovig zich aangespoord mag voelen om deze periode echt vredevol te maken. Om eens stil te staan bij meer dan de rush om pakjes en feestjes, eens om te kijken naar de dakloze bedelaar tussen de winkels die uitpuilen van verleidingen, te denken aan de vele vluchtelingen in kampen en gebouwen in Europa die niet meer hebben dan enkel elkaar of zelfs dat niet en als het kan, ook eens te denken aan onze Hemelse Vader en Zijn Zoon die ons doodgraag zien.   Of om onze Heiland te citeren:
Vrede laat Ik u, Mijn vrede geef Ik u; niet zoals de wereld die geeft, geef Ik die u. Laat uw hart niet in beroering raken en niet bevreesd worden.
       

Ontdek meer van GeensZins

Abonneer je om de nieuwste berichten in je inbox te ontvangen.

Ontdek meer van GeensZins

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder