Wat hebben het Boek van Mormon, mijn iPhone en mijn Tesla gemeen?

PIN
Boek van Mormon op een TeslaHet is misschien een rare vraag. Ik hoorde onlangs in een podcast een gelijkaardige vraag en ik vroeg me bij mezelf af of er ook in mijn leven een aantal dingen waren die bepaalde zaken gemeen hebben met het Boek van Mormon, maar misschien nog meer zouden gemeen moeten hebben.

Dagelijks gebruik van het Boek van Mormon

  In de eerste plaats zijn het voor mij alle drie gebruiksvoorwerpen die ik elke dag gebruik. Zonder zou ik verloren zijn.   De iPhone zorgt voor broodnodige communicatie. Vooral met mensen die me dierbaar zijn. Personen die me steunen en me goede raad kunnen geven. Die me kunnen opbeuren en die willen luisteren naar wat me bezig houdt. Dat is een sterke gelijkenis met het Boek van Mormon. Daarin vind ik ook veel goede raad en het helpt me antwoorden vinden in combinatie met gebed. Het is de manier waarop Hemelse Vader me toont en zegt hoe graag Hij me ziet.   De Tesla model S brengt me waar ik moet zijn. Ik geef de richting aan, maar laat me ook de richting wijzen door de geweldige grote GPS. Op het scherm kan ik bijkomende informatie vinden. En de autopilot stuurt me de goede richting uit, op voorwaarde dat ik zelf de nodige actie daarvoor onderneem. Dit alles werkt enkel maar als ik op tijd en stond mijn Tesla oplaad. Het Boek van Mormon vervult gelijkaardige functies. Het is duidelijk ook een goede GPS. Of om het met mormon lingo te zeggen: het is een goede Liahona. Dankzij de Schriften stuurt God me een bepaalde richting uit, tenminste als ik daarom vraag. Als ik niks vraag, zal deze geestelijke GPS me niks zeggen. En dagelijks laden is nodig: elke dag in de Schriften lezen houdt je geestelijke energiepeil daar waar het moet zijn.  

Wat kan er nog beter?

  Zou het niet geweldig zijn als ik mijn Boek van Mormon altijd in mijn zak zou hebben, net zoals mijn iPhone? Zodat ik hem altijd bij de hand heb als ik iets wil opzoeken of wat korte ontspanning zoek. Of dat ik hem regelmatig zou vastnemen om iets leuk te laten zien aan vrienden, zoals bijvoorbeeld mijn favoriete passages? Of dat ik het Boek van Mormon gebruik om regelmatig zaken uit delen met mijn vrienden en de nodige likes kan geven aan mijn favoriete schriftteksten?   Zou het niet fantastisch zijn dat ik net zo vaak “wil je eens meelezen in het Boek van Mormon” zou vragen als de vraag “wil je eens meerijden in mijn Tesla”? Of dat mensen even bewonderend zouden omkijken naar het Boek van Mormon en zouden denken “dat wil ik ook hebben”? Dat ik net zoals bij Tesla een link zou delen waarop je het Boek van Mormon met de grootst mogelijke korting kan krijgen?   We kunnen er mee lachen, maar er zit waarheid in de stelling dat we allemaal eens kunnen nagaan welke voorwerpen er in ons leven zijn, die meer aandacht krijgen dan het Boek van Mormon en de Bijbel. We kunnen elke dag opnieuw op zoek gaan hoe we kunnen leren anders met onze Schriften om te gaan en we kunnen dus veel van onszelf leren.

Ontdek meer van GeensZins

Abonneer je om de nieuwste berichten in je inbox te ontvangen.

Ontdek meer van GeensZins

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder