Dit is Vlaanderen: kamperen voor de school voor je autistische zoon

PIN
HeKamperen aan Spermaliet is kampeernacht. Mijn vrouw zit nu de ganse nacht op een tuinstoel in stad Brugge om morgen de tweede inschrijving te hebben in een speciale school voor Laurens. Gewoon op straat zonder de mogelijkheid om zich eens op te warmen, naar toilet te gaan,…. Het straffe is dat we inmiddels wel al een plaats hebben in het MPI maar dus nog niet in de school. Dat zijn twee verschillende ministeries, dus andere regelgeving. Als er vluchtelingen in de kou op straat moeten slapen, is er tal van aandacht en ondersteuning vanuit linkse hoek. Ik vraag me af of er vannacht iemand warme choco gaat brengen naar de ouders van autistische kinderen? Deel dit aub om onze ministers te vragen dat wij de laatste ouders zijn die dit moeten meemaken. #FailedState  

update 23:06: geen aandacht voor dit probleem

Failed stateWat eigenlijk nog het strafste is, is dat ondanks het feit dat we de media en beleidsmensen hebben ingelicht, er niemand aandacht schenkt aan dit probleem. Een vluchteling in een park in Brussel en er staan camera’s en een pak volk. Ministers struikelen dan over mekaar om verklaringen af te leggen. Maar voor Vlamingen in eigen land die in de kou kamperen, is er geen aandacht. Geen reactie van Crevits. Landuyt die liever aan de andere kant van de stad staat te feesten. Geen John Crombez die nu iets tweet over “eerlijker en beter”. De linkse media zijn ook al niet beter. Hier zal niet over geschreven worden. Hier zullen geen Rode Kruis medewerkers te vinden zijn. Of Samu Social. Onrecht is alleen te bestrijden als het mensen overkomt die hier niet wonen, werken of belastingen betalen. En dan staan politici verwonderd dat de maatschappij verzuurt. Maar ze vergeten dat melk pas yoghurt wordt als er rottende bacteriën worden aan toegevoegd.   En wat als er geen plek meer is? Voor ons is dit de enige kans voor Laurens om hem een opleiding te laten volgen. CLB is heel duidelijk dat dit de enige school en richting is die voor hem geschikt is. Als er geen plaats is, is dat dan mensonterend? Kan ik de Vlaamse overheid dan aanklagen en ook 300 euro per dag krijgen? If er geen advocaat die zich daar eens wil in vastbijten?   #FailedState  

Update middernacht: toch een lokaal gekregen

Iemand van de directie heeft zijn goed hart getoond en de sleutel gegeven van een gebouw vlakbij, waar iedereen in een vergaderzaal kan zitten, zodat ze het toch warm hebben en een toilet. Dank u wel.  

Update 7:00

Het nieuws heeft zich verder verspreid onder de ouders. Inmiddels zijn er meer dan 15 op post om één van die felbegeerde plaatsjes in de wacht te slepen. Iedereen beseft nu al dat niet ieder kind een plaats zal hebben. Iedereen zit ook af te geven op het M-decreet. Alsof je een autistisch kind mits 2u begeleiding op een gewone school kan laten les volgen. Al deze mensen hier zijn slachtoffer van een onderwijsbeleid dat er niet in slaagt de zwakkeren in onze maatschappij te beschermen. #FailedState  

Update 9:30

Oef, het is allemaal de moeite waard gebleken. Eén van de vijf (!!) beschikbare plekjes is voor Laurens. Tientallen ouders moeten nu nog afwachten of er nog plaatsen openvallen. Er is zelfs iemand die vanaf half één aan de verkeerde ingang stond te wachten en dus pas achteraan de rij van tientallen ouders is kunnen aanschuiven en dus de ganse nacht voor niks in een andere straat heeft doorgebracht.   Minister Crevits, moet dit echt nog op deze manier? Kan er niet simpelweg voor meer plaats gezorgd worden voor de zwakkeren in onze maatschappij?   Is hoe een maatschappij zijn zwakkeren behandelt, niet de meest ultieme maatstaf om af te moeten hoe menselijk een maatschappij is? Als dat zo is, dan is er nu maar één conclusie: #FailedState.   En oh ja, al de politici en partijen die nu niet de moeite nemen om te reageren: onze hele familie zal niet meer op jullie stemmen.  

Ontdek meer van GeensZins

Abonneer je om de nieuwste berichten in je inbox te ontvangen.

You May also Like
Slaap zacht, lieve peter
Een vrolijk Kerstmis aan iedereen
Dit gezin is voor eeuwig
#timeformom
Oprotten Filip
To go or not to go

Ontdek meer van GeensZins

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder