Een weekend in de Eifel

PIN
Voila, het weekend zit er quasi op. We zijn er eindelijk nog eens op uitgetrokken met de mobilhome. Niet zo super ver, naar de Eifel, net over de Belgisch-Duitse grens. Vrijdagavond zijn we nog vertrokken. Onderweg in een pizzahut snel een pizzatje naar binnen gewerkt en daarna de kindjes in bed gestoken om de laatste kilometers te bollen. Aangezien ik zelf sneller moe was dan verwacht, toch niet doorgereden tot het eindpunt, maar een plekje gezocht en gevonden in Malmedy, waar men aan het oude station een sobere maar goeie parkeerplaats voor mobilhomes heeft ingericht. 1 tip voor het gemeentebestuur van Malmedy: plaats nog eens een elektriciteitskast bij. Alle andere voorzieningen zijn trouwens ook aanwezig. Van daaruit zijn we zatermorgen doorgereden naar het Duitse Losheim. Ligt echt pal op de grens. Een typisch dorpje, maar wij zijn er speciaal naar toe gegaan om de Krippana te bezoeken. Misschien net te vroeg, maar we hebben volop genoten van de kerstsfeer die in deze permanente kerststallententoonstelling hangt. De moeite om eens rond te rijden als je op vakantie bent in de Hoge Venen of de Vulkaaneifel. We hadden wel het weer niet mee, maar ik had in mijn planning daar rekening mee gehouden. Omdat het al vroeg donker wordt, had ik voorzien om de tweede nacht op een camping door te brengen, voornamelijk om de ganse avond elektriciteit te hebben omdat mijn twee bengels nogal graag TV kijken… En enkel op de batterij doe je dat niet van valavond tot slapenstijd. Daarom zijn we naar camping Landal Wirfttal gereden in Stadtkyll. Echt een aan te raden camping. Niet zo veel volk nu in de winter. We mochten zelf ons plekje uitzoeken (voor de kindjes makkelijkheidshalve dus aan het speeltuintje). Professionele receptie, perfect Nederlandstalig. Leuke inrichting van een verwarmd zwembad, restaurant en indoor speeltuintje. Ik vond het allemaal wat veel voor de camping, maar inmiddels heb ik ontdekt dat de bossen achter de camping vol met bungalows staan. Bij beter weer had ik dat eerder ontdekt, maar het heeft er bijna gans de tijd geregend en inmiddels had Lucas koorts gekregen, dus buiten het zwembad hebben we niet veel meer gedaan. Maar de kindjes hebben er wel van genoten, want ze wilden vandaag niet naar huis en ze kijken al enorm uit naar de volgende trip, waarbij we beloofd hebben naar de sneeuw te gaan.

Ontdek meer van GeensZins

Abonneer je om de nieuwste berichten in je inbox te ontvangen.

Ontdek meer van GeensZins

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder