Valentijnsbriefje aan God

PIN
Lieve Hemelse Vader,   God heeft ons lief-sleutelhangerVandaag vieren we hier op aarde valentijn, een dag waarop we meer dan op andere dagen stilstaan bij de personen die we lief hebben. Daarom wil ik U vandaag niet vergeten en stuur ik u dit briefje om te zeggen dat ik van U hou. U bent mijn vader die mij nooit in de steek laat en ik weet dat u oneindig veel van mij houdt.   De liefde die U voor ons voelt, heeft u zo ver gebracht dat U Uw Zoon hebt laten sterven voor ons zodat wij terug bij u kunnen komen. U houdt zo veel van ons dat U niet liever wil dat we allemaal ons best doen om later terug bij U te kunnen wonen. Lieve Hemelse Vader, ik kijk al uit naar het moment dat ik U opnieuw echt in mijn armen kan nemen en u een grote bereknuffel kan geven.   Ik hou ook van U omdat dankzij Uw liefde ik mijn vrouw en mijn kinderen, van wie ik evenzeer hou, altijd bij mij kan hebben, niet alleen hier op aarde, maar ook later na de dood. Niets verschaft me zoveel vreugde als de kans die U ons geeft om later net zoals U samen met onze Hemelse Moeder een eeuwig gezin te vormen. Ik zie U graag omdat U mij geleerd hebt om mijn lieve vrouw zo graag te zien en omdat U ons het wonder hebt gegeven om papa en mama te zijn van zulke prachtige kinderen. Ik zie U ook graag omdat U, terwijl wij hier op aarde zijn, ook zorgt voor onze kindjes die maar heel kort bij ons zijn geweest en dat ik weet dat U een fantastische opa bent voor hen.   Ik zie U graag omdat U samen met onze grote broer Jezus – die ik ook zo graag zie – ons geleerd hebt wat naastenliefde is. Als we mekaar allemaal wat liever zien en meer voor mekaar doen, kunnen we hier op aarde al proeven van het paradijs dat ons later te wachten staat.   Valentijn mag de dag zijn waarop we vooral denken aan onze partner, maar voor mij is het de dag van liefde en denk ik aan wat Jezus ons geleerd heeft over de twee geboden waaraan alle wetten hangen: bemin God en bemin uw naaste. U vraagt niet meer (en niet minder) dan liefde.   Er zijn van die dagen dat er een haar in de boter lijkt te zijn, maar onze liefde vergaat niet. Ik weet dat we mekaar altijd graag kunnen zien en dat we er altijd voor elkaar zullen zijn. Onze liefde verroest niet en vergaat niet.   Vandaag is het dan ook een dag om stil te staan bij die liefde en daarom zeg ik: ik zie u graag, Vader.   Uw deugnietje, David

Ontdek meer van GeensZins

Abonneer je om de nieuwste berichten in je inbox te ontvangen.

Ontdek meer van GeensZins

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder