De betekenis van Kerstmis

PIN
Als Mormoon en als christen breekt nu een speciale tijd van het jaar aan. Volgende week gedenken miljarden mensen op onze aarde de geboorte van onze Heiland. Zelfs wie niet gelooft, voelt iets speciaal met Kerstmis.   Kerstmis is spijtig genoeg voor velen een commercieel iets geworden. Krijgen wordt belangrijker dan geven. Ik heb twee filmpjes gevonden die hier even bij stilstaan en zo veel meer zeggen dan woorden:     Kerstmis is voor ons in de eerste plaats stil staan bij het ganse leven van Christus. Zijn geboorte was een moment waar profeten eeuwen op voorhand hebben over verteld en Zijn leven op aarde was noodzakelijk om de Verzoening mogelijk te maken zodat wij na dit leven kunnen terugkeren bij onze Hemelse Vader. Christus heeft ons veel dingen geleerd: houden van onze Hemelse Vader en veel geven om en aan mekaar waarbij we moeten beseffen dat naastenliefde de pure liefde van Christus is. Deze film “Juich wereld juich” (in het Engels: Joy to the world) is een uitgave van de Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen die de moeite waard is om op kerstavond samen te bekijken.     Wie deze film graag in betere kwaliteit bekijkt, kan altijd een gratis DVD aanvragen via deze pagina.   Ik wil jullie allemaal een fijne Kerstmis toewensen: gelovigen en niet-gelovigen. Mijn wens voor jullie is dat jullie geluk vinden in wie je bent, wat je doet en wat je hebt. En misschien ook in wat je kan geven. Prettig kerstfeest allemaal.  

Ontdek meer van GeensZins

Abonneer je om de nieuwste berichten in je inbox te ontvangen.

Ontdek meer van GeensZins

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder