CLB is actieve werkloosheidsuitkering voor dokters, verpleegsters en psychologen

PIN
Ik ben geen grote fan van Centra voor Leerlingenbegeleiding. Ik was het niet als leerling (toen het nog PMS heette) en nu niet als ouder. Waarom niet? Omdat je er geen kloten aan hebt, maar dat er wel veel belastingsgeld naar toe gaat. Een zoveelste bewijs vandaag meegemaakt. Onze jongste zoon zit in het derde kleuterklasje en heeft door zijn driftbuien duidelijk een strenge hand nodig. Daar is zijn kinderpsychiater het ook over eens. Zij raadde ons aan eens het CLB te contacteren en te vragen welke school geschikt zou zijn hiervoor. Een langdradig antwoord samengevat: “Geen makkelijke vraag. Wij hebben goede ervaringen met de scholen in Ursel, Knesselare, Maria-Aalter, Aalter-Brug en Aalter.” Even samengevat: dat zijn dus alle scholen. Met andere woorden een simpele vraag zoals “welke school is meer op discipline gesteld?” is echt te moeilijk voor een CLB… Hun advies “Als u het ziet zitten, ga eens langs in die scholen om het zelf daar te vragen.” Sorry, maar hier hebben we dus vrij vertaald geantwoord “wij zitten hier ook maar onze broek te verslijten, als u een antwoord wil moet u het zelf aan de scholen vragen, want waarom zouden wij als CLB ons bezig houden met een vraag welke school geschikt is voor uw kind.” Of nog simpeler gezegd “ach mens, moeten wij ons bezig houden met het begeleiding van een leerling?” Kortom, verander CLB gewoon in WVDVP (Werkloosheidsbezigheidstherapie voor Dokters, Verpleegsters en Psychologen). Als ons land het financieel beter wil doen: schaf eens 75% van alle overheidsinstanties en ambtenaren af en het zal al een pak beter en efficiënter gaan.

Ontdek meer van GeensZins

Abonneer je om de nieuwste berichten in je inbox te ontvangen.

Ontdek meer van GeensZins

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder