Ik kies om te geloven

PIN
Geloven is een kracht, kan een troost betekenen, een houvast… Ik hoor vaak die opmerkingen van vrienden die niet geloven en met hun bewering mij eigenlijk een vraag stellen die ze misschien niet durven stellen: is geloof altijd zo sterk?   Ik moet op die vraag simpelweg neen antwoorden. Mijn geloof is niet altijd even sterk. Er zijn ook wel eens de twijfels, maar vooral de bezorgdheid dat ik veraf sta van alle geboden die er zijn. Ik ben verre van een perfecte heilige, ik kan meteen tientallen dingen noemen die dringend toe zijn aan verbetering in mijn leven.   Mijn geloof is op zijn zwakste als ik toegeef aan de verzuchting “pfew, ik zou zoveel beter kunnen/moeten doen”. Dan begin ik me af te vragen waarom mijn geloof zo klein is. Dan denk ik “zou Jezus nu ook tegen mij zeggen dat hij bidt voor mijn geloof?”   Men zegt altijd dat in iedere conferentie wel een toespraak in zit die eigenlijk voor jou bestemd is. Mathematisch onmogelijk als je ziet hoe weinig toespraken er zijn en hoeveel gelovigen, tenzij we natuurlijk heel vaak hetzelfde probleem delen. Met David en Michael Schulte op de Algemene ConferentieMaar deze keer kan ik niet ontkennen iets heel speciaal gevoeld te hebben. Deze keer was ik immers ter plaatse en de eerste sessie die ik live bijwoonde, was de priesterschapssessie, samen met mijn goede vriend Michael en zijn vader David Schulte. Van zodra de eerste spreker, Ouderling Neil L. Andersen van het Quorum der Twaalf Apostelen, sprak, voelde ik best heel aandachtig kon zijn.   De kern van zijn toespraak was heel duidelijk: “Geloof is geen toeval, maar een keuze.” Als we kiezen om te geloven, zullen we geloof krijgen, door de liefde en genade van Christus. Als we kiezen om ons best te doen, dan hebben we belofte dat ons geloof zal groeien.   Voor mij zijn deze woorden een hele troost. Op de dagen dat ik me minder voel, denk ik terug aan deze bijzondere toespraak. Dan bedenk ik me dat ik zelf gekozen heb om te geloven. Deze keuze heeft niemand anders voor me gemaakt; ik maak die zelf en ik maak die iedere dag opnieuw. Die keuze met telkens de keuze om rechtschapen te leven, zal mijn geloof doen groeien. Daar geloof ik in.   https://youtu.be/nY-zjcE4B4U      

Ontdek meer van GeensZins

Abonneer je om de nieuwste berichten in je inbox te ontvangen.

Ontdek meer van GeensZins

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder