Een prachtige zondag

PIN
Het was vandaag een speciale dag. Gisteren werd ik tijdens een meeting in Antwerpen aangesproken door Elder Boom, onze gebiedszeventiger. Hij vroeg of ik tijdens zondag beschikbaar was voor een gesprek. Da’s altijd spannend als een leider in de kerk vraagt of je beschikbaar bent voor een gesprek. Ofwel heb je iets mispeuterd, ofwel hangt er een nieuwe roeping in de lucht.   Vanmorgen was Elder Boom dus zo vriendelijk om helemaal tot in Gent te komen voor een sprek met Isabel en mij. In onze kerk is het gebruikelijk om, wanneer er een roeping wordt gegeven, de echtgenote er bij te betrekken. Want indien zij bezwaar zou hebben dat het te belastend zou zijn in het gezin of zo, dan zou de roeping niet doorgaan. Man en vrouw zijn in onze kerk altijd een unit en zijn gelijkwaardig, dat blijkt echt wel tijdens zulk gesprek.   Maar het ging inderdaad om een roeping. Op vraag van president Teixeira, die als zeventiger verantwoordelijk is voor West-Europa, ben ik geroepen als adviseur voor het gebiedspresidium in verband met sociale media. Een nieuwe roeping in de zin van dat deze roeping nieuw “uitgevonden” is. Op dit moment weet ik dus nog niet wat er allemaal op mij wacht, behalve dat het waarschijnlijk in het verlengde ligt van de zaken waarmee ik lokaal en in het zendingsgebied al mee bezig was, maar nu dan voor een groter gebied. Ik ben blij dat mijn inspanningen nu kunnen gebruikt worden in gans West-Europa. Ik ben ook verheugd dat ik op die manier kan bijdragen aan het zendingswerk.   Het is opnieuw een bevestiging van mijn patriarchale zegen, waarin reeds werd aangekondigd dat ik later zou moeten rondreizen in bepaalde roepingen. Dus ik verwacht dat ik in deze roeping wel eens vaker van huis weg zal zijn.   Ik was dus eigenlijk wel verheugd toen de avondmaalsdienst begon, maar daar werd de dag nog mooier. President Symynck vertelde over een filmpje dat hij gezien had over hoe een schoenmaker zijn Heiland ontmoette. Ik vond het zo’n indrukwekkend verhaal, dat ik het filmpje heb opgezocht en van ondertitels heb voorzien:  

Ontdek meer van GeensZins

Abonneer je om de nieuwste berichten naar je e-mail te laten verzenden.

Ontdek meer van GeensZins

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder