Mormonen in Vlaanderen, deel 1

PIN
Mormonen in Vlaanderen deel 1Ik heb zonet deel 1 van de reeks “Mormonen in Vlaanderen” van George Tuffin uitgelezen. Ik kan het aan mijn Mormoonse broeders en zusters aanraden.   Verwacht alsjeblieft geen uitgebreid academisch werk. George schrijft met het hart en dat maakt het boek aangenaam om te lezen. Het merendeel van het nieuws gaat over de Antwerpse gemeente, de plek waar George in opgegroeid is, maar hij probeert ook nieuws mee te geven over de andere plekken in Vlaanderen.   Ik ben vlot door het boek doorgegaan. Het is ten dele een naslagwerk, want het is enorm gedetailleerd met alle transfers van zendelingen, roepingen, enz… Die stukken lees je, als je wil, heel snel omdat het meer historische details zijn. De leuke delen zitten in de verhalen die tussenin opduiken, voornamelijk over het werk van de zendelingen, de eerste onderzoekers en de eerste leden.   Zo heb ik me een goed idee kunnen vormen hoe moeizaam de kerk voet aan grond vond in onze contreien. Een andere vaststelling is dat in die beginjaren er fantastische pioniers geweest zijn, maar dat volharden tot het einde een uitdaging blijft die in alle decennia moeilijk blijft.   Als Mormoon toch echt wel zijn geld waar. Je kan het bij broeder Tuffin zelf bestellen, maar ik heb het gewoon online besteld bij Lulu.com voor 10.55 euro plus verzendkosten. Een paar dagen later ligt het vers gedrukte boek (want het gaat om print-to-order) in je brievenbus en kan je beginnen grasduinen in de prille geschiedenis van onze kerk.   En nu maar afwachten op de volgende delen.  

Ontdek meer van GeensZins

Abonneer je om de nieuwste berichten in je inbox te ontvangen.

Ontdek meer van GeensZins

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder