Mijn ontdoping is eindelijk geregistreerd

PIN
Vorig jaar had ik gebruik gemaakt van de site Ontdoping.be, maar zonder gevolg. Nu was me dat eigenlijk totaal ontglipt, omdat het niet zo super belangrijk was. Veel belangrijker was mijn doop in de Kerk van Jezus Christus van de Heiligen de Laatste Dagen. Per slot van rekening is dat voor mij de enige doop die met de nodige autoriteit is uitgevoerd.   Desalniettemin schoot het me terug te binnen naar aanleiding van het aftreden van paus Benedictus. Die paus werd verketterd door de goegemeente, maar hoewel er in de rooms-katholieke kerk veel slechts gebeurt, beschouw ik die paus toch niet als een slecht mens. Hij zal het zelf niet gewild hebben en hij heeft veel dingen verkondigd die de wereld niet graag hoort, maar die wel de woorden van God zijn. Hoedanook, het was de aanleiding om het deze keer aangetekend te doen, met alle nodige informatie.   Ik heb daar volgend formulier voor gebruikt:
Betreft: schrapping uit het doopregister Geachte, Ondergetekende (naam en voornamen) ………………………… geboren te ………………………op ………………… wonende te ….. ……………………………, ………………………… straat, nr…… zoon/dochter van ……………………………………….…(naam en voornaam van je vader) en van ……………………………………………………( naam en voornaam van je moeder) ‘gedoopt’ in de sint-………………………-parochie te ……………………………… in …… (‘gevormd’), in de sint-…………..…………-parochie te …………………………… in …… (‘gehuwd’) in de sint- ………….…………-parochie te ……………………………… in …… (de respectieve parochies opgeven – het jaartal volstaat) vraagt hierbij dat zijn/haar naam uit de desbetreffende registers zou worden geschrapt. Graag bevestiging van de door u ondernomen actie. Hoogachtend, (handtekening, naam en adres)
  Voor wie dat ook wil doen, hier zijn alle adressen:
  • Bisdom Antwerpen – Schoenmarkt 2, 2000 Antwerpen
  • Bisdom Brugge – Heilige Geeststraat 4, 8000 Brugge
  • Bisdom Gent – Bisdomplein 1, 9000 Gent
  • Bisdom Hasselt – Vrijwilligersplein 14, 3500 Hasselt
  • Bisdom Mechelen-Brussel – Wollenmarkt 14, 2800 Mechelen
  • Diocèse de Liège – Rue de l’Evêché 25, 4000 Liège
  • Diocèse de Namur – Rue de l’Evêché 1, 5000 Namur
  • Diocèse de Tournai – Place de l’Evêché 1, 7500 Tournai
  Ik heb mijn brief voor de zekerheid ook in kopie naar het bisdom Gent gestuurd omdat ik in dit bisdom ook voor de kerk gehuwd ben.   En deze week ontving ik deze brief: Wat mij betreft, is het dus in orde. Nu heb ik proper dat hoofdstuk afgesloten en kan ik zeggen dat ik enkel lid ben van de ware kerk van Jezus Christus.

Ontdek meer van GeensZins

Abonneer je om de nieuwste berichten in je inbox te ontvangen.

Ontdek meer van GeensZins

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder