Voor eeuwig bij mekaar

PIN
Op zaterdag 24 november was het de eerste zaterdag van ons tweede jaar lidmaatschap van de kerk. Een zaterdag die we reeds snel na onze doop hadden aangestipt in onze agenda. Een datum waar we met alle geestdrift naar toe gewerkt en geleefd hebben om waardig te zijn onze begiftiging te ontvangen. Het was een prachtig, geestrijk moment. De verbonden die we hebben kunnen sluiten in de tempel, hebben ons nog meer dan onze doop ondergedompeld en opnieuw laten geboren worden.   Het moment dat we voor het eerst in de celestiale kamer kwamen, was als echt thuis komen. We voelden een rust en vrede die je nergens anders vindt. Zo dicht bij de Heer zijn, laat je echt voelen dat je deel uitmaakt van een groots plan.   Voor ons wat die zaterdag deel 1 van een dubbel tempelweekend, als opener naar ons ultieme doel: ons tempelhuwelijk. Zelfs als dit de enige zegen zou zijn die we zouden ontvangen, dan nog was het de verandering in onze leven waard. Dit is voor ons de kers op de taart van het geluk dat we gevonden hebben in de kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen.   Het feit dat we nu voor eeuwig aan mekaar verbonden zijn, geeft een vrede in onze ziel, waardoor we beter bestand zijn tegen de beproevingen die we meemaken en nog zullen meemaken. We weten dat als we volhouden, dat we uiteindelijk in een hemelse rust en vrede weer samenkomen, bevrijd van alle ellende, smart en pijn. We weten dat we daar onze kinderen zullen leren kennen zoals ze echt zijn, in hun volheid, zonder de beperkingen die ze hier op aarde hebben.   We zijn blij dat na een jaar van leren en de gestage verandering van ons hart, dat we klaar waren voor deze stap. Voor ons markeerde dit het einde van het begin. We weten dat nu de rest van ons leven begonnen is, met een nieuw fundament. Vanaf hier kunnen we steen per steen ons nieuwe huis opbouwen, als volwaardig lid van de kerk. We voelen ons nog dichter bij onze Hemelse Vader door de beloften die in de zegens zijn uitgesproken, als wij ons aan onze verplichtingen houden. Onze voorbereiding is nu af, nu zijn we klaar voor het echte werk. Met de wetenschap dat we altijd in de tempel terecht kunnen om eens lekker dicht bij onze Hemelse Vader op de schoot te kruipen, voor troost of goede raad. Of gewoon voor de gezelligheid van een groot, eeuwigdurend gezin.

Ontdek meer van GeensZins

Abonneer je om de nieuwste berichten in je inbox te ontvangen.

Ontdek meer van GeensZins

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder