Proza van het Hooghuis

PIN
Op kantoor eten we quasi elke middag broodjes, slaatjes, een soepke… We hebben daarbij de keuze uit verschillende leveranciers die aan huis (nu ja, aan kantoor) leveren. De meesten daarvan hebben ook wekelijkse promoties, soeplijsten en dergelijke. Daarin zie je veel verschil. Sommigen mailen dat droog door, van een enkeling krijgen we elke week een handgeschreven fax (jaja, anno 2010), maar de topper is van het Hooghuis, die elke maandag de moeite neemt een stukje proza te schrijven. Je vergeet soms bijna dat het gaat om een broodjeslijst. Een literair talent verzeild in een broodjeszaak of zo… Daarom wil ik de persoon in kwestie even in het daglicht zetten en u laten meegenieten van de proza van deze week. Zulk stukje zit dus elke maandag in mijn mailbox.
Goodmorning everybody !!! Wat een prachtig herfstweekend hebben we toch weer mogen meemaken! Helemaal uitgerust en kompleet terug op jullie ‘positieven’, Walsten jullie vanmorgen de werkvloer binnen… Even heel diep inademen, en … aaaaaaaah, diep uitademen… Ha, ha…Het leven lacht u toe… De balans tussen uw ying en yang zit perfect… U bent  gezwind door de files geraakt en bent nog een kwartiertje te vroeg op het werk… Nog even de tijd om te dagdromen over die nieuwe jurk, die nieuwe auto, enz. U leeft werkelijk op een roze wolk… Tot… Tot die ene ambetante rotcollega met veel show door de deur binnenstormt… PATS… weg roze wolk…Het was net die collega die de grote promotie voor uw neus wegplukte, Het is die collega die telkens met een jurkje binnenkomt waar iedereen zijn mond van openvalt, Het is die collega die rijdt met de wagen van jouw dromen, Wat een arrogante b*tch!! Uw roze wolk is veranderd in een pekzwarte donderwolk!! Uw gevoel van vrede is compleet omgeslagen in een gevoel van Bittere Oorlog!! U staat op het punt om elkaar in de haren te gaan vliegen… Awel, mijn lieve mensen, dan is het zeker deze week hoog tijd om de strijdbijl te begraven En een echte Wapenstilstand in te roepen!! Laat ons leren uit de geschiedenis en ga in Vrede!! Broodje vd week : Verzoeningsoffer : heerlijk krokant broodje belegd met brie(ying), rauwe ham(yang) , zongedroogde tomaten, pesto en cresson Klein 4 Groot 5.5 Soepenlijst : -maandag : kippengroentensoep -dinsdag :kervelsoep met balletjes -woensdag : tomaten gourgettesoep -donderdag : gesloten -vrijdag : preisoep Make love not war, my brothers and sissta’s !! Peace out, Bob en het Hooghuisteam

Ontdek meer van GeensZins

Abonneer je om de nieuwste berichten in je inbox te ontvangen.

Ontdek meer van GeensZins

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder