De kracht van correcte prijzen

PIN
Vandaag kreeg ik de vraag of wij onze prijzen maal drie gaan doen. Blijkbaar gaat een concurrent van ons zijn prijzen maal drie doen. Klanten die dit niet leuk vinden en rondhoren bij anderen, waaronder dus Nucleus, en hun huidige leverancier confronteren met onze prijzen, krijgen te horen “jamaar, Nucleus gaat dat ook doen hoor” en “we kunnen er niks aan doen, de energieprijzen zijn gestegen”… De ene uitspraak is waar en de andere niet… Wij gaan onze prijzen niet maal drie doen. Wij hebben altijd al eerlijke prijzen gehad. Een faire prijs voor een kwalitatief aanbod. We hebben nooit de goedkoopste willen zijn. Ik vind het belangrijk om een prijs te hebben waarvan ik eerlijk kan zeggen dat als we het goedkoper zouden moeten doen, we moeten inboeten op kwaliteit en dat wil ik niet. Het klopt dat op 4 jaar tijd de energieprijzen quasi verdubbeld zijn. Wij hebben hierover altijd open gecommuniceerd. Het onderdeel stroom in onze prijzen kan aangepast worden, maar op een meetbare manier. Onze prijzen stijgen (en dalen, maar dat is nog niet gebeurd spijtig genoeg) in dezelfde mate als de cijfers die de VREG en CREG hierover publiceren. We volgen hierin de groothandelsprijs. Plots dus maal drie ga je bij ons niet meemaken. Waarom dan wel bij anderen? Waarschijnlijk omdat ze jaren onder de prijs hebben gewerkt en nu een forse inhaalbeweging maken, onder het mom van de energieprijsstijgingen. Daarbij moeten historische verliezen goedgemaakt worden. Kortom, voor mij is het een bewijs dat open communicatie en een verdedigbare prijszetting op termijn altijd in ieders voordeel werken: zowel van de klant als van ons als leverancier.

Ontdek meer van GeensZins

Abonneer je om de nieuwste berichten in je inbox te ontvangen.

Ontdek meer van GeensZins

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder