Nucleus krijgt erkenning bij Smart Business Awards

PIN
Nucleus Smart Business Awards15 jaar timmeren Wouter en ik al aan ons bedrijfje. Letterlijk dagen en nachten hebben we gewerkt, gewroet, gevloekt en afgezien in die beginjaren. Geen kapitaal dat achter ons stond, altijd op eigen kracht. Telkens voldoende winst maken om opnieuw te investeren en soms zelfs durven springen met voldoende geloof om onze schulden terug te verdienen. Voldoende geloof om vaak hoofdelijk borg te staan voor die schulden.   Gaandeweg werd ons duo een trio, een kwarter, een kwintet… tot nu een team van 19 mensen. Naarmate er mensen en materiaal bijkwamen werden de uitdagingen anders, vaak groter. Telkens moesten we onszelf opnieuw uitvinden, en blijven springen. Het gevoel van de eeuwige startup: een mentaliteit die speels genoeg is om risico’s te nemen die je enkel doet vanuit kennis, branie en lef.  
De felbegeerde award, vlak na de uitreiking.
De felbegeerde award, vlak na de uitreiking.
Maar vorige week hebben we een mooi cadeau gekregen om ons vijftienjarig bestaan te vieren: we zijn de runner-up geworden bij de Smart Business Awards in de categorie “hosting & domain”. Een fractie van een seconde dacht ik “jammer, niet de nummer één” en toen besefte ik “Geens jongen, had je 15 jaar geleden of zelfs 5 jaar geleden durven geld inzetten dat je nu de nummer twee in de sector zou zijn?”. Er is geen plaats voor ontgoocheling, net zomin als voor (ongepaste) bescheidenheid.   Nucleus is de nummer twee geworden in een competitie waar bedrijven meededen zoals Proximus, Telenet en Terremark. Combell werd de nummer één, en daar kan ik mee leven. Ze zijn op verschillende vlakken groter dan wij en werken nu aan een internationale expantie met hulp van een kapitaalverstrekker. Dat ze dat doen, is een mooi sterk Vlaams verhaal en daar wens ik hen proficiat voor.   Maar het maakt mij niet minder trots. Ons netwerk, onze ganse infrastructuur en ons team zijn top. De projecten en tevreden klanten bewijzen dat. We hebben klanten zoals Kinepolis, Recordbank, Ageas, BKCP, Health Connect, Mediamarkt, Gamemania, Unizo… De meeste van die projecten hebben we de afgelopen twee jaar binnengehaald. Dat zijn allemaal bedrijven die weten hoe belangrijk het is om hun site en hun applicaties online te houden en die hebben dat allemaal reeds bij andere hosters geprobeerd. Dat ze dus nu voor Nucleus kiezen, is omdat we in de sector gekend zijn voor onze expertise. Mond-aan-mond reclame is nog steeds de beste en ik denk dat de jury zich ook daardoor heeft laten leiden.   In het jury verslag staat dan ook het volgende te lezen:
De jury – zowel publieks- als vakjury – beloonde de (ook internationale) inspanningen van Combell in dit onderdeel. Nucleus is de voor sommigen mogelijk verrassende maar verdiende winnaar.
  Als bedrijfsleider wist ik natuurlijk al lang dat we goed zijn, maar nu hebben anderen dat ook eens gezegd. Dat is het leuke aan zo’n award.   Tegelijk is het een serieuze sjot onder onze kont. De nummer twee worden is één ding, de nummer twee blijven is een ander ding. De marktleider gaat internationaal en koopt bedrijven met extern kapitaal. Dat willen wij niet doen. Want het betekent dat zij op hun top zitten qua organische groei en dat ze markten moeten bijkopen. Super dat ze dat doen, maar ik ben er trotser op dat wij opnieuw zoals de vorige drie jaren dit jaar met 25% groeien, zonder acquisities en zonder een groot salesteam of harde prospectie. We groeien omdat men naar ons toekomt, op zoek naar kwaliteit, naar flexibiliteit, naar onze devops kennis maar ook naar onze menselijkheid en klantgerichtheid. Dat zijn voor mij de vijf kernwoorden van ons DNA.   Ik ben trots op het team dat elke dag opnieuw mee de schouders zet onder het verhaal van Wouter en mezelf. In het “Uptime as a Service”-filmpje dat ik heb laten maken, noemen we ze hosting helden. Dat zijn ze echt: helden die zich inzetten voor onze klanten.     Proficiat team, dit is onze award. Dit gaan we nog uitgebreid vieren op 28 augustus.  

Ontdek meer van GeensZins

Abonneer je om de nieuwste berichten in je inbox te ontvangen.

Ontdek meer van GeensZins

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder