Axel bij de mormonen

PIN

Momenteel is er op de Vlaamse TV een reeks te zien van ‘Axel in Amerika’. Recent was er een aflevering in Utah, waar Axel fundamentalistische mormonen bezoekt en vertelt over hun polygamie. Dat leidt uiteraard tot ophef bij leden van onze kerk want binnen de Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen is polygamie verboden en nu worden we er weer mee gelinkt.

Wel, dit moet me echt van het hart: deze aflevering en de voorstelling van ‘mormonen’ is onze eigen schuld. De producer van de reeks heeft mij voor ze vertrokken gecontacteerd als communicatiebestuurder. Ik heb onmiddellijk contacten gelegd via Frankfurt, die snel reageerde en me in contact gracht met iemand uit Salt Lake City die ging helpen. Axel staat heel positief tegenover religie en wou enkele dagen doorbrengen met een gezin in Utah om hun leven in kaart te brengen. Alle vragen waren duidelijk en er was geen verborgen agenda.

Echter, het communicatiedepartement in Salt Lake City heeft alles op de lange baan geschoven. Toegegeven, het was in de aanloop naar de Algemene Conferentie in april 2024. Ik kan dus begrijpen dat ze het druk hadden. Maar ik heb hen meteen duidelijk gemaakt dat de filmploeg al begin april in Utah zou zijn. Tevergeefs… Er kwam pas reactie op een moment dat de producer me eerlijk antwoordde: “Sorry David, we vertrekken binnen een paar dagen, ik kon niet blijven wachten. We hebben andere zaken geregeld.”

Kortom, dat de Vlaamse TV dit beeld geeft en wij er niet aan te pas komen, is onze eigen schuld. Geen kwaad woord over Axel en het ganse productieteam. Zij waren open, fair en correct. Dat mag gezegd worden en wij mogen vaststellen dat we deze kans zelf om zeep hebben geholpen.


Ontdek meer van GeensZins

Abonneer je om de nieuwste berichten naar je e-mail te laten verzenden.

You May also Like
Eén maand kerkvorst
Joepie, ik ben een dikke gehandicapte

Ontdek meer van GeensZins

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder