Verlicht de wereld

PIN
Verlicht de WereldKerstmis is het moment waarop we de geboorte van Jezus herdenken, zelfs al beseffen we ook wel dat Christus niet in december geboren is en dat het eigenlijk geënt is op een heidens feest. Mormonen weten zelfs door openbaring dat de Heiland eigenlijk op 6 april is geboren. Laat ons dat echter niet tegen houden om er een echt feest van het Licht van te maken. In deze en vele andere contreien vierde men eind december vaak een lichtfeest, meestal op de donkerste dagen van het jaar. Men vierde dat het licht de duisternis overwon en de dagen weer langer zouden worden en de zon weer zou keren.   Is ons Kerstmis daarmee niet gelijklopend? Christus is immers diegene die het licht in de wereld bracht, Hij is het Licht van de wereld en Hij heeft ons opgedragen het licht in de wereld te zijn.   Ik vind het dan ook een prachtig thema dat onze kerk dit jaar heeft uitgekozen voor hun kerstcampagne: “Verlicht de Wereld”. Op mormon.org vind je een soort van aftel-adventskalender die je gedurende 25 dagen inspireert om elke dag iemand te dienen op jouw manier.     Zou het niet fantastisch zijn als we allemaal, mormoon of niet, gelovig of niet, elke dag in december iets zouden doen waardoor we die dag het lichtpuntje in het leven van iemand anders zijn?   Laat de dagen korter en donkerder worden in december, dan kan dat een aansporing zijn om het Licht van Christus uit te dragen.

Ontdek meer van GeensZins

Abonneer je om de nieuwste berichten in je inbox te ontvangen.

Ontdek meer van GeensZins

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder